<body> Kumpulan Resep

 

...PROFILE


My Photo
Name: Sally
Location: Singapore

For further info & inquiries, please e-mail to alysa_carolina@yahoo.com.sg

...PREVIOUS POST


  • JAPANESE CHEESECAKE
  • DADAR GULUNG
  • ROTI MANIS
  • PUKIS SAF
  • ROTI TAWAR FANTASI
  • AYAM JAHE
  • BANDROS
  • LUMPIA GORENG
  • MARTABAK MANIS
  • KUE KECIK


    ...ARCHIVES

  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • January 2007
  • February 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2008
  • September 2008
  • October 2008

  •  

    ...MY ALBUM

    :  Photo


     

    sssssssssshhh
     

    Wednesday, May 23, 2007


    SIRPA WARNA-WARNI
    Untuk lebih kurang 300 gr

    Bahan:
    • 300 gr kelapa yang telah diiris tipis memanjang
    • 800 cc air
    • 1/2 sdt vanili
    • Pewarna makanan merah atau hijau
    • 300 gr gula halus

    Cara membuat:

    1. Campur air dengan pewarna, kemudian didihkan dalam wajan.
    2. Masukkan kelapa iris dan tambahkan vanili. Masak hingga kelapa matang selama lebih kurang 5 menit, sambil terus diaduk, angkat. Tiriskan.
    3. Tempatkan satu persatu di atas niru atau tampah, jemur di bawah panas matahari yang terik hingga kering.
    4. Jika kelapa sudah kering, gulingkan dalam gula halus, simpan dalam stoples.

    Catatan:

    • Untuk resep ini pilihlah kelapa yang tidak terlalu tua, yang kulitnya berwarna antara coklat muda dan coklat tua.
    • Cara mengiris kelapa: buang kulit kelapa bulat yang berwarna kecoklatan sebelum diiris. Belah menjadi dua, kemudian masing-masing belah lagi menjadi dua. Iris tipis masing-masing dari sisi yang terlebar. Irisan yang didapat biasanya akan berukuran lebih kurang 1 cm X 10 cm dengan ketebalan lebih kurang 1 mm.

    RAINBOW COCONUT STRIPS

    Makes approximately 300 gr

    Ingredients:

    • 300 gr coconut, cut into long thin strips
    • 800 cc water
    • 1/2 tsp vanilla
    • red or green food coloring
    • 300 gr finely granulated sugar

    Method:

    1. Mix the coloring in water and boil in a pan.
    2. Add coconut strips and add vanilla. Cook until the coconut is tender, approximately 5 minutes, stirring continally. Remove from heat and drain.
    3. Place the coconut strips on a winnowing tray; let dry completely in the sun.
    4. When the coconut is dry, roll in finely granulated sugar and store in an airtight container.

    Note:

    • Pick coconut which is not too old, with skin that is between light brown and dark brown.
    • To cut the coconut, peel the brownish skin off first. Then cut in half, and cut the halves in half once more. Slice thinly from the widest end. The strips will be approximately 1 cm by 10 cm and about 1 mm thick.

     - Feed her Sugar....# ;