<body> Kumpulan Resep

 

...PROFILE


My Photo
Name: Sally
Location: Singapore

For further info & inquiries, please e-mail to alysa_carolina@yahoo.com.sg

...PREVIOUS POST


  • JAPANESE CHEESECAKE
  • DADAR GULUNG
  • ROTI MANIS
  • PUKIS SAF
  • ROTI TAWAR FANTASI
  • AYAM JAHE
  • BANDROS
  • LUMPIA GORENG
  • MARTABAK MANIS
  • KUE KECIK


    ...ARCHIVES

  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • January 2007
  • February 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2008
  • September 2008
  • October 2008

  •  

    ...MY ALBUM

    :  Photo


     

    sssssssssshhh
     

    Monday, May 21, 2007


    SERBA SANGRAI DAN REBUS
    KERASIKAN
    Untuk lebih kurang 1000 gr

    Bahan:
    • 500 gr beras ketan
    • 450 gr gula merah
    • 600 cc santan dari 1 1/2 butir kelapa
    • 1 sdm air kapur sirih
    • 1 1/2 butir kelapa, parut

    Car membuat:

    1. Rendam beras ketan semalaman, tiriskan. Sangrai, tumbuk kasar, sisihkan.
    2. Sangrai keapa sampai warnanya kecokelatan, kemudian angkat. Tumbuk sampai halus dan berminyak, sisihkan.
    3. Didihkan gula merah dan santan, jaga jangan sampai pecah. Angkat dan saring. Jerangkan lagi di atas api sampai mendidih.
    4. Masukkan ketan dan kelapa parut yang telah ditumbuk. Aduk sampai rata dan kering. Angkat dan tuang adonan ke dalam loyang atau tampah, ratakan sambil ditekan-tekan supaya padat. Sesudah dingin potong-potong sesuai selera. Bungkus dengan kertas minyak.

    Catatan:

    • Kue kerasikan ini hanya tahan 2 - 3 hari. Agar lebih tahan lama, setelah dipotong-potong jemur kue dibawah terik matahari hingga kering atau bisa juga dipanggang dalam oven dengan api kecil selama lebih kurang 15 menig hingga kering.
    • Memarut kelapa untuk kue kerasikan bisa arah memanjang, bisa juga melebar (lihat pendahuluan)

    DRY FRIED AND BOILED

    From Glutinous Rice

    BROWN SUGAR BARS

    Makes approximately 1000 gr

    Ingredients:

    • 500 gr glutinous rice
    • 450 gr brown sugar
    • 600 cc thick coconut milk from 1 1/2 old coconut
    • 1 tbs lime paste solution
    • 1 1/2 old coconut, grated

    Method:

    1. Soak the glutinous rice overnight;rinse. Dry fry, pound and put aside.
    2. Dry fry the coconut until it turns brownish, then lift. Pound until smooth and oily, then put aside.
    3. Boil the brown sugar and coconut milk; don't let it curdle. Remove and strain, then boil once more.
    4. Add the pounded glutinous rice and grated coconut. Stir until mixed well and dru/ Place the mix on a winnowing tray and smoothen out while pressing so it sticks togehter. When cool, cut according to taste. Wrap with waxpaper.

    Note:

    • This cake can only be kept for 2 to 3 days. To make them last longer, after cutting, dry in the sun or bake in a low oven for approximately 15 minutes or until dry.
    • The coconut may be grated vertically (lengthwise) or horizontally (see Introduction).

     - Feed her Sugar....# ;