<body> Kumpulan Resep

 

...PROFILE


My Photo
Name: Sally
Location: Singapore

For further info & inquiries, please e-mail to alysa_carolina@yahoo.com.sg

...PREVIOUS POST


  • JAPANESE CHEESECAKE
  • DADAR GULUNG
  • ROTI MANIS
  • PUKIS SAF
  • ROTI TAWAR FANTASI
  • AYAM JAHE
  • BANDROS
  • LUMPIA GORENG
  • MARTABAK MANIS
  • KUE KECIK


    ...ARCHIVES

  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • January 2007
  • February 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2008
  • September 2008
  • October 2008

  •  

    ...MY ALBUM

    :  Photo


     

    sssssssssshhh
     

    Saturday, May 26, 2007


    SAGON KELAPA

    Untuk lebih kurang 40 buah



    Bahan:
    • 1/2 buah kelapa cukup tua, parut arah memanjang
    • 125 gr tepung ketan
    • 100 gr gula pasir

    Cara membuat:

    1. Sangrai kelapa parut di atas api kecil hingga kering selama lebih kurang 20 menit, jaga jangan sampai berwarna kecokelatan. Angkat.

    2. Campur kelapa parut dengan tepung ketan dan gula pasir, aduk rata. Jika adonan terlalu kering, hingga sukar dicetak,ciprati dengan lebih kurang 80 cc air, aduk rata lagi.
    3. Siapkan loyang dan cetakan kue kering bentuk oval.Tempatkan cetakan pada talenan, isi dengan 1 sendok adonan, padatkan dengan ketebalan lebih kurang 1 cm. Lepaskan dari cetakannya. Ulangi hingga selesai.
    4. Bakar dalam oven dengan api kecil selama lebih kurang 30 menit. Angkat., dinginkan. Tempatkan dalam stoples.

    Catatan:

    Cara memarut kelapa, lihat Pendahuluan

    SQUARE COCONUT COOKIES

    Makes approximetly 40 cookies

    Ingredients:

    • 1/2 mature coconut, grated lengthwise
    • 124 gr glutinous rice flour
    • 100 gr granulated sugar

    Method:

    1. Dry fry the grated coconut over a low flame for about 20 minutes, just until it is dry (not brownish). Remove fram heat
    2. Mix coconut with flour and granulated sugar. Stir well, if the dough is too dry so it is more difficult to be molded, add water (approximately 80 cc) and stir well.
    3. Prepare a baking sheet and oval shaped dry cookie mold. Place the mold on the sheet, fill with 1 tablespoon of dough.Press until solid with a thickness of about 1 cm, then remove from the mold. Repeat with the rest of the dough.
    4. Bake in a low heat for about 30 minutes. Remove and let cool. Store in an airtight container.

    Note:

    See Introduction for coconut grating.



     - Feed her Sugar....# ;