<body> Kumpulan Resep

 

...PROFILE


My Photo
Name: Sally
Location: Singapore

For further info & inquiries, please e-mail to alysa_carolina@yahoo.com.sg

...PREVIOUS POST


  • JAPANESE CHEESECAKE
  • DADAR GULUNG
  • ROTI MANIS
  • PUKIS SAF
  • ROTI TAWAR FANTASI
  • AYAM JAHE
  • BANDROS
  • LUMPIA GORENG
  • MARTABAK MANIS
  • KUE KECIK


    ...ARCHIVES

  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • January 2007
  • February 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2008
  • September 2008
  • October 2008

  •  

    ...MY ALBUM

    :  Photo


     

    sssssssssshhh
     

    Thursday, May 10, 2007


    MARNING JAGUNG
    Untuk lebih kurang 200 gr

    Bahan:
    • 250 gr biji jagung, rendam semalaman
    • 1 sdt kapur sirih
    • 750 cc minyak untuk menggoreng

    Cara membuat:

    1. Rebus jagung dengan 1000 cc air yang sudah diberi 1 sdt kapur sirih selama lebih kurang 45 menit.Angkat, tiriskan.Tempatkan dalam tampah, gosok-gosok agar kulitnya yang mengelupas. Cuci beberapa kali hingga jagung tidak terasa licin, tiriskan.
    2. Didihkan air, rebus jagung dengn api besar sampai jagung matang dan merekah selama lebih kurang 5 jam (2 1/2 jam jika menggunakan panci presto). Angkat, beri garam, aduk rata tiriskan.
    3. Tebarkan di tampah dan jemur hingga kering.
    4. Panaskan minyak goreng cukup banyak, goreng jagung sampai kering. Angkat, tiriskan.

    Catatan:

    • Untuk marning belilah biji jagung yang tidak terlalu kering, biasanya dijual di pasar tradisional jagung yang dijual dalam kemasan di pasar swalayan lebih kering (untuk pop corn)
    • Pada saat merebus jagung, tambahkan air jika air rebusannya sudah tinggal sedikit. Lakukan setiap kali hingga butiran jagung merekah.
    • Jemur jagung di bawah terik panas matahari hingga benar-benar kering.

    CRUNCHY POPCORN

    Makes approximately 200 gr

    Ingredients:

    • 250 gr corn kernels, soaked overnight
    • 1 tsb lime paste
    • 750 cc oil for frying

    Method

    1. Boil the corn in 1000 cc of water with 1 tsp of lime paste for 45 minutes. Remove and rinse. Place on a winnowing tray and rub until the skin peels off. Wash several times until the corn does not feel smooth and then rinse.
    2. Boil the corn kernels over high heat untik the kernels are tender or for abour 5 hours (2 1/1 hours using pressure cooker). Drain, add salt and mix well
    3. Spread on a winnowing tray and dry in the sun.
    4. Heat oil and fry the corn kernels until dry. Remove and drain.

    Note:

    • For this recipe, use corn kernels which are different from those used for making pop corn. Buy the ones thar are not too dry
    • When boiling the corn kernels, keep adding water. Do this over and over untik the corn kernels open up
    • Put the corn kernels under the sun until dried.


     - Feed her Sugar....# ;