<body> Kumpulan Resep

 

...PROFILE


My Photo
Name: Sally
Location: Singapore

For further info & inquiries, please e-mail to alysa_carolina@yahoo.com.sg

...PREVIOUS POST


  • JAPANESE CHEESECAKE
  • DADAR GULUNG
  • ROTI MANIS
  • PUKIS SAF
  • ROTI TAWAR FANTASI
  • AYAM JAHE
  • BANDROS
  • LUMPIA GORENG
  • MARTABAK MANIS
  • KUE KECIK


    ...ARCHIVES

  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • January 2007
  • February 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2008
  • September 2008
  • October 2008

  •  

    ...MY ALBUM

    :  Photo


     

    sssssssssshhh
     

    Tuesday, May 22, 2007


    KUE SATU

    Untuk lebih kurang 60 buah




    Bahan:
    • 225 gr kacang hijau
    • 225 gr gula halus, ayak
    • 1/2 sdt vanili

    Cara membuat:

    1. Cuci kacang hijau, tiriskan. Lalu sangrai ( lebih kurang 5 menit)
    2. Tumbuk perlahan kacang hijau sangrai, hingga kulitnya terkelupas. Tampi/pisahkan kacang hijau dengan kulitnya dengan menempatkannya dalam tampah, lalu gerakkan turun naik. Buang kulitnya. Cuci.
    3. Haluskan/blender kacang hijau kupas hingga halus, ayak.
    4. Campur gula halus, vanili dan tepung kacang hijau, aduk rata.
    5. Isi cetakan kue satu dengan campuran tepung kacang hijau sampai penuh dan tekan-tekan sampai padat betul.
    6. Keluarkan dengan cara membalikkan cetakan sambil diketuk dengan sendok. Jemur di panas matahari sampai kering (bisa juga dipanaskan dalam oven dengan api kecil selama 10 menit). Simpan dalam wadah tertutup.

    Catatan:

    • Untuk hasil yang baik, gunakan tepung kacang hijau yang dibuat sendiri, jangan gunakan kacang hijau yang sudah dikupas.
    • Padatkan campuran tepung dan gula pada cetakan hingga benar-benar padat sekali, agar tidak mudah hancur pada saat sudah dikeluarkan.

    MUNG BEAN COOKIES

    Makes approx 60 cookies

    Ingredients:

    • 225 gr mung bean flour
    • 225 gr finely granulated sugar
    • 1/2 tsp vanilla

    Method:

    1. Rinse the mung beans and drain. Dry-fry the beans for about five minutes.
    2. Pound the dry-fried beans roughly until the skin is peeled off.Separate the pounded beans from the skin by placing them on a winnowing try and move the tray up and down slowly. Remove the skin and rinse the beans.
    3. Pound the beans thoroughly, then sift.
    4. Mix sugar, vannila, and the pound bean flour, stir well.
    5. Prepare a mung bean mold. Fill it up with the dough and press until the dough is really solid.
    6. Take out the dough from the mold by holding the mold up-side down and knock its bottom slowly. Dry the dough under the sun (or heat it in an oven over a low flame for ten minutes). Place the cookies in an airtight container.

    Note:

    • To get better mung bean flour, make it yourself. Don't use peeled mung beans.
    • Pack the flour and sugar mix in the mold until it is really hard, so that it will not break once it is taken out.

     - Feed her Sugar....# ;