<body> Kumpulan Resep

 

...PROFILE


My Photo
Name: Sally
Location: Singapore

For further info & inquiries, please e-mail to alysa_carolina@yahoo.com.sg

...PREVIOUS POST


  • JAPANESE CHEESECAKE
  • DADAR GULUNG
  • ROTI MANIS
  • PUKIS SAF
  • ROTI TAWAR FANTASI
  • AYAM JAHE
  • BANDROS
  • LUMPIA GORENG
  • MARTABAK MANIS
  • KUE KECIK


    ...ARCHIVES

  • August 2006
  • September 2006
  • October 2006
  • November 2006
  • January 2007
  • February 2007
  • March 2007
  • April 2007
  • May 2007
  • June 2007
  • July 2008
  • September 2008
  • October 2008

  •  

    ...MY ALBUM

    :  Photo


     

    sssssssssshhh
     

    Tuesday, May 08, 2007


    CARANG UBI
    Untuk lebih kurang 500 gr


    Bahan:
    • 500 gr ubi merah yang sudah dikupas
    • 250 gr gula merah, sisir halus
    • 800 cc minyak untuk menggoreng

    Cara membuat:

    1. Ubi yang sudah bersih dan kering diiris halus memanjang dengan panjang 4-6 cm atau gunakan parutan khusus.
    2. Panaskan minyak, masukkan 3 sendok makan ubi yang sudah diiris halus, goreng hingga kering dan berwarna kekuningan, masukkan 1/2 sendok makan gula merah yang sudah diiris halus, aduk rata hingga gula melekat pada ubi, angkat, taruh di mangkuk. Dalam keadaan masih panas, tekan-tekan dan bentuk bundar pipih, menggunakan plastik tahan panas untuk membentuknya. Ulangi cara yang sama pada sisa bahan hingga selesai.

    Catatan:

    Minyak yang setiap kali habis dipakai menggoreng ubi bersama gula merah akan banyak ampasnya. Bersihkan dulu dengan cara mengangkat ampas tersebut dengan serokan hingga minyak goreng benar-benar bersih. Selama proses membentuk carang ubi dan membersihkan minyak dari ampas, api tetap menyala kecil.

    SWEET POTATO CRISPIES

    Makes approximately 500 gr

    Ingredients:

    • 500 gr sweet potato, peeled
    • 250 gr brown sugar, finely grated
    • 800 cc oil for frying

    Method:

    1. Clean and dry the sweet potato; slice into thin sticks 4 to 6 cm long, or using a special grater.
    2. Heat the oil, then add 3 tablespoons of sweet potatoes. Fry until crisp and golden.Pour 1/2 tablespoonful of the finely grated brown sugar over sweet potatoes (the sugar should stick to the sweet potato).Remove and place in a bowl. When it is still hot, smoothen the surface while pressing down to solidify and shape it into a circle. Repeat until all the dough is used.

    Note:

    The oil used to fry the sweet potato will get mixed with a lot of leftover brown sugar. Clean it prior to reuse by removing the leftovers with a strainer until the cooking oil is completely clean. In the process of making sweet potato sticks and cleaning the oil, use a low flame.

     - Feed her Sugar....# ;